Copiii români campioni la Olimpiada Internaţională de Aritmetică Mentală

Cine sunt copiii români care au devenit campioni internaționali la aritmetică mentală
La Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Hurghada, Egipt, au participat 250 copii cu vârste între 5 și 16 ani, din 20 de țări. Mulți dintre ei provin din țări cu tradiție în aritmetică mentală, însă titlul de Campion a fost obținut de un copil din România. Antonia Popescu Burchi (11 ani) s-a clasat pe primul loc la categoria 10 ani, potrivit nominjyuku.ro.

Toți ceilalți 6 participanți de la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku au urcat pe podiumul competiției: Maria Ciulei Gherghe (9 ani) și Natalia Maria Bulboacă (12 ani), au luat Locul I, Christian Neculae (8 ani) și Andrei Dascălu (14 ani) – Locul al II-lea, iar pe locul al III-lea s-au situat Tudor Rudeanu (9 ani) și Nicolas David Neculae (10 ani). Maria Ciulei Gherghe și Andrei Dascălu au concurat la una dintre cele mai grele categorii (nivelul 3 de dificultate din 4).
La Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Hurghada, Egipt, participanții au primit fișe cu 400 de calcule matematice, din care au trebuit să rezolve cât mai multe în 10 minute (adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul zecilor și sutelor).

Metoda de calcul japonez este renumită în întreaga lume pentru efectele extraordinare pe care le are asupra dezvoltării creierului copiilor. În România, calculul mental se studiază de peste șase ani la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku, prima școală de soroban și aritmetică mentală japoneză din țara noastră. Centrul este unic reprezentant în România al Școlii Japoneze Houmei Jyuku, școală cu o tradiție de peste 70 de ani în studiul aritmeticii mentale.
Citește și:

Un elev român a câștigat Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală. A rezolvat 160 de exerciții în 10 minute
Educația timpurie: 6 exerciții pentru a dezvolta logica preșcolarilor
Exercitii,

 » sursa: www.qbebe.ro