Greutatea mamei influențează inteligența copilului

2 min read
Greutatea mamei influențează inteligența copilului

Studiul din 2020 pe 109 gravide
Obezitatea la viitoarele mame are șanse să reprezinte un factor care împiedică dezvoltarea creierului bebelușului, conform unui studiu recent publicat în data de 11 august în Revista de Psihologie și Psihiatrie a Copilului, realizat de cercetătorii din cadrul Școlii de Medicină Grossman a Universității New York.
Indicele de masă corporală (IMC), un indicator pentru obezitate, a fost corelat cu modificări din două regiuni ale creierului, cortexul prefrontal și insula anterioară. Aceste regiuni joacă un rol cheie în procesul de luare a deciziilor și comportament, tulburările acestora fiind anterior corelate cu tulburarea hiperkinetică cu deficit de atenție (ADHD), autism și mâncat excesiv. Conform Institutelor Naționale de Sănătate, femeile sunt considerate supraponderale dacă au un indice de masă corporală de 35 sau mai mare și obeze dacă acesta depășește 30.
În cadrul acestui studiu, care a implicat 109 femei cu indicele de masă corporală cuprins între 25 și 47 și cu sarcina între 6-9 luni gestaționale, echipa de cercetare a analizat 197 grupuri de celule active metabolic din creierul fetal. Folosind milioane de calcule, autorii au împărțit grupurile analizate în 16 subgrupuri semnificative în baza unui număr de peste 19 000 conexiuni posibile între perechile de neuroni. Au identificat doar 2 regiuni ale creierului unde conexiunile erau din punct de vedere statistic mai puternic conectate de un indice de masă corporală al mamei.
Echipa de cercetare a folosit investigații imagistice RMN pentru a măsura activitatea creierului fetal și tipare de comunicare între numere mari de celule ale creierului grupate în diferite regiuni. Apoi, au comparat participantele la studiu pentru a identifica diferențele în modul în care grupurile de neuroni comunică unul cu celălalt în baza indicelui de masă corporală. Autorii vertizează că studiul nu este conceput să traseze o legătură directă între diferențele descoperite și problemele cognitive sau comportamentale de la copii,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.