Statistica Salvați Copiii: aproape 50% dintre copii au fost victime ale bullying-ului și 80% dintre ei martori la astfel de scene

2 min read
Statistica Salvați Copiii: aproape 50% dintre copii au fost victime ale bullying-ului și 80% dintre ei martori la astfel de scene

Elevii din România, în continuare victimele bullying-ului!
Violența fizică, emoțională, abuzul emoțional ori hărțuire și de cele mai multe ori, excluderea sunt situații cu care elevii din România se confruntă frecvent în școli. Într-un sondaj realizat de Savați Copiii România, aproape jumătate dintre respondenți (49%) au declarat că au fost victime ale bullying-lui, in timp ce peste un sfert dintre elevi (27%) au recunoscut că s-au aflat în poziția de agresor. Aproape trei sferturi (73%) au afirmat că au asistat la situaţii de bullying în clasă.

„Bullying-ul este un fenomen extrem de periculos, care traumatizează toţi actorii implicaţi: victima, agresorul şi martorul tăcut. Situaţiile de hărţuire şi violenţă paralizează reacţiile sociale normale şi lasă urme asupra sănătăţii emoţionale a copiilor. Este important să recunoaştem semnele, să vorbim cu copiii şi să desfăşurăm activităţi care să îi reînveţe să fie împreună, să se joace, să colaboreze şi să construiască relaţii sociale pozitive”, a declarat preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.
Sondajul a fost realizat de Organizația Salvați Copiii România în luna iunie, prin intermediul unui chestionar online, în rândul a 4.449 de elevi, cu vârste cuprinse între 10-18 ani.
Salvaţi Copiii lansează campania de informare „Dreptul la pauză”
Pentru mii de elevi, pauza este un moment de frică, nu de relaxare. Pentru a preveni bullying-ul în școli, Organizația Salvați Copiii România lansează campania „Dreptul la pauză”, prin care elevi, părinți și profesori se pot implica pentru a face ca recreațiile să fie momente fără griji pentru toți școlarii.

Vizualurile campaniei (portretele copiilor și testimonialele video) sunt inspirate în totalitate din experiențele elevilor care au raportat situații de bullying pe site-ul scolifarabullying.ro, iar mesajul cheie care le însoțește are rolul de a responsabiliza în primul rând adulții: „Asigură și tu Dreptul la Pauză fără bullying”.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.