A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit

2 min read
A intrat în Cartea Recordurilor! Cum arată „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit

Acum un și patru luni, în Birmingham, Alabama, o femeie aducea pe lume un băiat și o fetiță, gemeni, la numai 132 zile de sarcina. Din păcate, fetiță nu a supraviețuit, însă băiatul, Curtis, care a cântărit doar 420 de grame la naștere, a luptat din răsputeri pentru viață lui și a reușit să îi uimească pe medici cu progresul său.

Foto: captură YouTube
„Fac asta de aproape 20 de ani, dar niciodată nu am văzut un bebeluș așa de mic și atât de puternic. A luptat atât de mult pentru viață lui. Este un supraviețuitor!”, a declarat medicul care s-a ocupat de micuțul Curtis, cât timp a stat internat în spital.
Bebelușul a rămas internat în spital timp de 275 de zile, iar acum starea lui de sănătate este una bună! Acasă, cei trei frați mai mari ai lui Curtis o ajută pe mama lor să se ocupe de cel mic, hrănindu-l și făcându-i baie.
„Este foarte activ. Sunt deja obosită!”, a mărturisit, cu bucurie, mama lui Curtis, potrivit people.com, „Sunt foarte mândră de el. Când îmi amintesc în ce stare l-am lăsat în spital și unde este acum, nu poate decât să mi se umple inima de bucurie și recunoștință”, a mai adăugat femeia.

Curtis a intrat în Cartea Recordurilor, fiind considerat „cel mai prematur” bebeluș din lume care a supraviețuit la naștere! Recordul inițial a fost deținut de Richard Hutchinson, un bebeluș care s-a născut la 21 de săptămâni și două zile.

Surse: people.com, businessinsider.com

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.