George Simion acuză USR de abuz. Moțiunea împotriva lui Ghinea nu a trecut pentru că nu s-a respectat regulamentul

1 min read
George Simion acuză USR de abuz. Moțiunea împotriva lui Ghinea nu a trecut pentru că nu s-a respectat regulamentul

Distribuie acest articol!
George Simion acuză USR reprezentant prin Cristina Prună, vicepreședintele Camerei Deputaților, de abuz pentru că a fost încălcat Regulamentul de funcționare a forului legislativ care spune că pot fi votate prin mijloace electronice doar actele normative, iar moţiunea simplă nu este un act normativ.
„Potrivit Regulamentului această moţiune simplă a trecut. Doamna preşedinte de şedinţă dacă nu anunţaţi corect votul Camerei Deputaţilor, celor prezenţi, e abuz în serviciu”, a precizat Simion.
Cristina Prună susține că votul electronic la moţiunea simplă a fost regulamentar şi a mai fost folosit deja la două moţiuni anteriorare, fără a fi contestat de către PSD sau AUR. „Este absolut aberant să te trezeşti deodată că nu-ţi mai convine votul, după ce l-ai acceptat de două ori deja”, a afirmă Prună.
„Sunt liberi să meargă în instanță. Ce pot să spun este că nu au niciun temei legal pentru că votul a fost dat pe moţiune şi trebuie să-l accepte (…) Este absolut aberant să te trezeşti deodată că nu-ţi mai convine votul, după ce l-ai acceptat de două ori deja”, a mai afirmat vicepreședintele Camerei Deputaților, precizând că PSD sau AUR pot contesta procedura la Curtea Constituţională.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.