Celebrul USR-ist de extremă stânga, Andrei Caramitru, nu poate dormi noaptea de grija lui George Simion.

Andrei Caramitru încearcă să își justifice de ce s-a ajuns în situația în care AUR să obțină 9% din voturile românilor.

El consideră că filmele lui George Simion sunt foarte bune și la acest lucru s-a adăugat și ajutorul dat de către BOR:

„Cum e posibil sa crească un partid de la 0.9% la 9% in 2-3 luni doar prin campanie online? Cum e posibil ca pagina lui George Simion sa aibă, peste noapte, mai mare audiența decât orice persoana sau Brand sau site in România? Sa aibă mai multi vizitatori chiar decât OLX?

Cred ca explicația și mecanismul sunt simple:

  • investești bani in filmări profesioniste și chestii de scandal virale. Făcut asta însă cu cap. De exemplu implici pe cineva care e regizor, știe cum sa gândească și sa producă așa ceva (Bobby?). La evenimentele importante apar și membrii ai sinodului lângă tine (IPS Make din Constanta dar nu numai) ca sa îți dea credibilitate
  • ai acces la o bază de date mare de tot cu oameni foarte religioși. De exemplu la listele de semnături pentru CPF (3 milioane) – cu toate detaliile fiecăruia (adresă, CNP, tot). Și le folosești ca sa-i contactezi și sa-i activezi.
  • ai acces la rețeaua de preoți BOR plus frățiile ortodoxe. Sunt in fiecare sătuc, in fiecare cotlon, și își cunosc bine, personal, enoriașii
  • activezi repede vreo 10 “intelectuali” ca sa îți dea o poleiala de doctrina și de-astea. Cei care au fost folositi și la mișcarea și referendumul CPF, nimic nou sub soare, sunt aceaiasi de atunci. Cineva i-a activat peste noapte
  • de la vârful bisericii, faci Comunicate in momente cheie in care încurajezi preoții și rețelele sa se activeze. BOR chiar la nivelul lui Daniel a spus (i) ca va fi revoluție dacă nu se lasa liber la pelerinaje și (ii) a dat un ghid oficial ca trebuie votate doar partide super-conservatoare care susțin direct biserica. Imediat folosite mai jos de AUR și rețele ca sa aibă muniție pentru a atrage oamenii la vot.

Pe scurt : echipa la centru care se ocupa cu scandal, filmări, mesaje. Coordonare directa cu întreaga rețea BOR de sus până jos. Acces la bazele de date CPF și targetting super super Smart prin rețele sociale.

Rezultatul : votul a venit de peste tot. Din fiecare colțișor al țării și diaspora. Din fiecare sat. Cum va poate explica oricine – pentru un partid nou fără nici o structura este absolut imposibil. Este însă perfect posibil dacă de fapt structura care a adus voturile este BOR/CPF și instituțiile obscure ale statului care ii ajuta. Referendumul CPF a avut 3 milioane de votanți și cam tot atât pe liste de semnături. Nu mai pare așa de socant ca AUR a luat 500’000 de voturi cu mecanismul asta care l-am explicat mai sus nu?”.