Art Safari Kids, evenimentul preferat al copiilor de vara aceasta! 8 activități pe care le pot face aici micii artiști

Art Safari Kids, programul educațional al celui mai mare eveniment dedicat artei din țară,își propune de 8 ani încoace să îi împrietenească pe copiii cu vârste între 3 și 12 ani cu arta. Îi încurajează pe cei mici să aprecieze arta, să interacționeze cât mai des cu ea și îi învață într-un mod și cadru interactiv despre forme, culori, texturi, natură și despre marii artiști români și străini.
„Art Safari Kids este un program educațional unic în România. Încă de la începutul Art Safari, ne-am dorit să punem în scenă un altfel de eveniment pentru copii, care să însemne mai mult decât: scoateți o coală de hârtie și desenați. Prin activitățile interesante gândite de echipa Art Safari Kids vrem să îi împrietenim pe cei mici cu arta, să le arătăm cum este creată, care sunt ideile din spate, ce a adus nou fiecare curent artistic, cine sunt artiștii cunoscuți pe care îi văd expuși în Art Safari. Bineînțeles că ne bazăm și pe distracție și încercăm să nu îi plictisim cu noțiuni care nu sunt adaptate vârstei lor sau foarte teoretice. An de an, primim aprecieri din partea părinților și copiilor, ceea ce nu face decât să ne arate că suntem pe drumul cel bun”, povestește Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

Iată doar câteva dintre lucrurile pe care cei mai mici vizitatori le pot face la Art Safari Kids în vacanța de vară, alături de alți copii sau cu întreaga familie. Calendarul complet al activităților la Art Safari Kids este disponibil aici: https://tickets.artsafari.ro/kids. 

1. Cine este Picasso?

Stați liniștiți, nu este o lecție de istorie plictisitoare! Cei mici află despre viața și opera lui Pablo Picasso într-un mod aplicat, alături de imagini cu operele sale și printr-o scurtă introducere în Cubism.

 » sursa: www.qbebe.ro