Așa da! În Iași elevii vor merge la școală cu autobuze și tramvaie dedicate numai lor

Elevii din Iași vor merge la școală cu autobuze și tramvaie speciale
Jumătate dintre autobuze și tramvaie vor fi puse la dispoziția elevilor timp de o oră, în intervalul orar 07:00 – 08:00 și atunci când elevii vor ieși de la cursuri. Cel de-al doilea interval orar se va stabili în funcție de programul acestora, potrivit ziaruldeiasi.ro. 
Este țintită în special zona Copou, cea mai aglomerată în această perioadă, respectiv traseele 1, 3, 9, 36 și 42 care își vor adapta circulația în funcție de cum ies copiii de la școală.

Foto: facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi
„Am decis împreună cu profesorii că transportul public pentru elevi să înceapă la ora 7.00 dimineața. Va dura o oră, până la ora 8.00, iar pe fiecare traseu din municipiul Iași jumătate din capacitatea de transport public va fi dedicată elevilor. Pe durata săptămânii viitoare vom monitoriza și orele de întors ale elevilor pentru a regulariza transportul public în funcție de cum vor ieși aceștia din școli”, a declarat primarul Mihai Chirică.
Prin această măsură se dorește, în primul rând, fluidizarea traficului. Un autobuz sau un tramvai înlocuieşte, în medie, 40 de maşini aflate în circulaţia urbană. Reducerea poluării, accesibilitatea pentru toţi elevii, beneficiile economice prin reducerea cheltuielilor de combustibil pe care le presupune transportul cu maşina sunt alte beneficii pe care le aduce această măsură luată de Primăria Iași.
Poliția Locală va veni în sprijinul cetățenilor și va depune toate eforturile pentru fluidizarea traficului rutier, sprijinirea curselor speciale pentru elevi și siguranța în zona unităților școlare.
Primăria din Cluj a cumpărat 10 autobuze noi pentru transportul elevilor!
Nici Primăria Cluj-Napoca nu se lasă mai prejos! Emil Boc a anunțat că elevii din clasele primare vor beneficia de transport gratuit către și de la școlile unde învață, prin programul „Autobuze școlare”.

 » sursa: www.qbebe.ro