Atelier pentru ora de dirigenție. 60 de minute pentru creșterea încrederii în sine a elevilor

Cadrele didactice dedicate profesiei lor știu bine că uneori, doar 60 de minute pot face o diferență majoră în viața elevilor, mai ales când este vorba de educația emoțională a acestora.
Programul educațional „Dove – Ai încredere în tine” oferă cadrelor didactice resursele necesare pentru ore de dirigenție cu impact pozitiv asupra echilibrului emoțional al elevilor.
Atelierul de încredere în propriul corp (sesiune unică) este una dintre aceste resurse. Adresat elevilor cu vârsta între 11 și 14 ani, atelierul are o durată de 45-60 minute și este realizat cu sprijinul Centrului pentru cercetarea aspectului fizic.
Ce vor învăța elevii în cadrul atelierului
În cadrul sesiunii unice, elevii vor învăța și vor participa la discuții despre subiecte precum influența mass media asupra imaginii de sine, presiunea socială și influența ei asupra încrederii în propriul corp, dar și modalitățile prin care își pot forma o imagine pozitivă asupra propriului corp.
Cadrele didactice au la dispoziție materiale necesare pentru activități în grupuri restrânse, dar și idei pentru inițierea discuțiilor la nivelul întregii clase.
Atelierul cu sesiune unică îi ajută pe copii:

Să își descopere calitățile pozitive
Să își cultive starea de bine la nivel emoțional, social și fizic
Să înțeleagă cum le este afectată imaginea de sine de către rețelele sociale
Să privească în mod critic și realist standardele de frumusețe promovate de mass-media

Materialele de care veți avea nevoie
Resursele disponibile pe site-ul Dove:

Ghidul atelierului pentru profesori – unde găsiți fiecare etapă a atelierului, descrisă pas cu pas
Prezentarea atelierului – pe care o puteți folosi în timpul atelierului, pentru a marca progresul de la o etapă la alta
2 fișe de activitate destinate elevilor– menite să încurajeze gândirea critică a copiilor
Filmul inserat în prezentarea atelierului: – Despre Selfie-uri – YouTube

Resurse materiale din școală:

Proiector cu sunet și tablă
Flipchart și markere (opțional)

Ce alte informații este bine să știți înainte de realizarea atelieruluiAcordul părinților pentru participarea copiilor la atelier este obligatoriu și poate fi exprimat prin completarea acestui formular online.

Dacă dirigintele clasei este de acord în prealabil, atelierul poate fi organizat și de către profesorii care nu sunt diriginți.
Programul educațional poate fi implementat la nivelul întregii școli, cu acordul directorului. Pentru mai multe informații despre termenii acordului cu școala și diplomele pentru cadrele didactice participante la program, scrieți un email la adresa ionut.constantin@imagepr.ro
Atelierul poate fi organizat la fel de ușor și online, prin intermediul unei platforme precum Zoom sau Teams.
Descoperiți experiența profesorilor din alte țări care au implementat acest program urmărind seria de materiale video disponibile pe site-ul programului. Acestea vă pot oferi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de desfășurarea atelierului.

 » sursa: www.didactic.ro