Botez fără scufundare. Petiția online care cere Bisericii Ortodoxe să modifice ritualul de botez

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar oamenii cer interzicerea scufundării bebelușilor în cristelnița la botez, printr-o petiție online.

Petiție online pentru interzicerea scufundării bebelușilor în cristelnița la botez
Preoții ar putea fi obligați să renunțe la obiceiul de a scufunda bebelușii în cristelniță! O petiție online adresată Bisericii Ortodoxe Române și Parlamentului României cere schimbarea ritualului de botez, în urma tragediei de la Suceava.
Inițiatorul petiției precizează că nu cere anularea practicii botezului, ci modificarea ei în așa fel încât să fie prevenite astfel de tragedii. Acesta precizează că ritualul botezului se poate face prin udarea simbolică a capului bebelușului cu apă din cristelniță, nu prin scufundare.
„Cerem renunțarea la acest obicei vechi și nesănătos de a scufunda copilul cu totul în cristelniță la ceremonia botezului! În cel mai bun caz, o scufundare parțială, până la brâu, ar fi de ajuns. Iar cel mai bine, ar fi să se ia obiceiul de la creștinii catolici, unde copilul se doar stropește cu apă la taina botezului. Din cauza așa zisului obicei creștin, mulți bebeluși au avut de suferit, iar în cele mai grave cazuri, s-a ajuns chiar la decesul copilului, ceea ce e de neacceptat în 2021”, scrie inițiatorul petiției.
Petiția online pentru interizcerea scufundării bebelușilor în cristelniță la botez, care poate fi accesată AICI, a adunat aproape 3.000 de semnături în doar 2 ore.
Este sau nu preotul de vină pentru ce s-a întâmplat în timpul botezului? Răspunsul Patriarhiei Române
Potrivit Mediafax, în urmă decesului bebelușului de numai șase săptămâni, reprezentantul Patriarhiei Române a anunțat că se va demara o anchetă internă pentru a stabili dacă preotul a greșit în timpul slujbei de botez.
„Am transmis la Suceava rugămintea urgentării anchetei pe care o desfăşoară Arhiepiscopia Sucevei.

 » sursa: www.qbebe.ro