Ce spune medicul: poți influența natura să rămâi însărcinată cu băiat sau fată?

Determinarea sexului viitorului copil înainte de concepție a reprezentat un subiect care a stârnit dintotdeauna curiozitatea viitorilor părinți și nu numai. Medicii specialiști în medicină materno-fetală și obstetrică-ginecologie pot determina ecografic și nu numai sexul viitorului bebeluș înainte de naștere, dar oare se poate influența concepția unui băiat?
La momentul concepției, viitorul bebeluș primește 23 cromozomi de la tată și 23 cromozomi de la mamă. Deja în acest moment, pe lângă sexul viitorului bebeluș, vor fi determinate culoarea ochilor, culoarea părului, grupul de sânge, chiar și gradul de inteligență sau înălțimea.
Din punct de vedere embriologic, perioada în care se diferențiază sexul viitorului bebeluș este undeva între 9 si 12 săptămâni de sarcină. Inițial, organele genitale externe sunt identice, ca apoi să se diferențieze în feminin sau masculin în funcție de stimularea sau de absența hormonilor sexuali steroidieni. Din punct de vedere medical, determinarea precoce a sexului viitorului bebeluș are importanță majoră în managementul anomaliilor fetale genetice. Procedurile de determinare sunt variate, cele invazive din prima jumătate a sarcinii putând avea o rată de avort de 1%. Metoda examinării ADN-ului liber fetal din sângele matern poate determina sexul fetal eliminând nevoia de testare invazivă în cazul bolilor X-linkate precum distrofia musculară Duchenne sau hemofilie.

Ce simptome ai când ești gravidă cu băiat?
Deși nu sunt bazate pe dovezi științifice, există câteva mituri populare care pretind să facă diferența între un viitor băiețel sau fetiță. Trebuie să reținem că acestea sunt doar de amuzament și că întotdeauna există șanse de 50% ca ele să fie corecte.
Mitul numărul 1: O sarcină cu un viitor băiețel aparent va fi lipsită de grețuri matinale severe
Vor exista persoane care îți vor spune că severitatea grețurilor de dimineață anunță sexul viitorului bebeluș. În cazul în care urmează să ai o fetiță,

 » sursa: www.qbebe.ro