Clotilde Armand scoate de sub administrarea Primăriei Sectorului 1 patru spitale importante. Alexandru Ulici, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, spune că va rămâne cu 4 milioane de lei cheltuieli neacoperite

2 min read
Clotilde Armand scoate de sub administrarea Primăriei Sectorului 1 patru spitale importante. Alexandru Ulici, managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, spune că va rămâne cu 4 milioane de lei cheltuieli neacoperite

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a deschis şedinţa extraordinară a Consiliului Local de miercuri, 3 februarie, cu un punct controversat şi anume: „Transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului București”, anume:

Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu”;
Spitalul de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri;
Spitalul de Urgenţă Floreasca;
Spitalul de Urgenţe Oftalmologice.

Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, a amintit de importanța utilităților conferite, în mod normal, de administrația Sectorului, într-o emisiune la Antena 3.
„Faptul că ne plăteau utilităţile este un lucru foarte important şi, vă daţi seama ce utilităţi sunt la un spital. Fiecare spital avea anual o alocaţie bugetară. Din banii respectivi noi făceam un raport cu ce ne trebuie şi făceau ei [primăria]. Într-un an, ne-au cumpărat generator electric, este un lucru extraordinar. (…) Este o gafă politică extraordinar de mare, urâţeşte atât de mult poziţia unui primar şi partidul din care face parte. Nu se poate să tai un ajutor pe care l-ai făcut [în trecut]”, a declarat aceasta.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.
Alexandru Ulici, managerul Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” a vorbit şi el despre scandalul spitalelor din Sectorul 1.
„Nu înţelegem de ce s-a luat această decizie”, a spus managerul spitalului. Acesta a mai explicat că spitalele din Bucureşti au trecut în 2002 din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a municipiului Bucureşti cu administrare de către Consiliile Locale de Sector.
„Către cine se dă această administrare? Către Primăria Municipiului Bucureşti, către Minister sau către Grigore Alexandrescu, spital care nu are nicio posibilitate să administreze nişte clădiri pentru că legea nu ne permite?”
Întrebat cu ce gol rămâne după ce primăria Sectorului 1 a decis tăierea finanţării,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.