Colectiv, incendii în spitale, adevărate tragedii naționale. Când ne oprim? – CRITICII.RO

România, țara noastră frumoasă pentru care am luptat și am stat sute de zile și nopți pe stradă, în deplasări și mii de ore la calculator pentru a redacta știri se află sub semnul imposturii, al șpăgii, lipsei de educație, al unui mecanism malign construit prin neimplicarea noastră în societate.

Vineri, 30 Octombrie 2015, o zi frumoasă de toamnă pe care mi-o amintesc perfect. Am plecat de la redacție cu un coleg seara târziu și ne-am oprit într-un restaurant pe Calea Victoriei să luăm cina. În scurt timp am plecat să căutăm un taxi spre casă și am observat cum curgeau în valuri ambulanțele spre centrul Bucureștiului. Am înțeles imediat că ceva grav s-a întâmplat și am plecat spre redacție cu un taxi în spatele unei ambulanțe ce circula cu mare viteză. Între timp primesc un mesaj de la o colegă, primul jurnalist la fața locului.

Matei, a fost o explozie la Clubul Colectiv. Sunt mulți morți și tineri arși din cauza incendiului. Îți scriu… a venit Arafat.

Am deschis televizorul, laptopul, și încă nu apăruse nimic, doar o informație cum că a avut loc o explozie la Colectiv. Cu ajutorul colegei de la fața locului am redactat o știre și am postat în mediul online primele poze cu tragedia de la Colectiv. Bucureștiul era cuprins de sunetul sirenelor și luminilor de la ambulanțele SMURD care treceau pe sub geamul biroului meu. Cum treceau minutele și apăreau mai multe informații mă cuprindea frustrarea și neputința în același timp. Am scris toată noaptea, iar cifrele de trafic online erau amețitoare. România a făcut o noapte albă.

Sistemul sanitar din România a fost, este, și va rămâne putred până în măduva oaselor, pentru că nu vrem să îl ajutăm să se schimbe. Mecanismul malign pornește de la românul care pune 5 lei în buzunarul asistentei, la miile de lei pentru doctor, mii de euro pentru un profesor doctor și milioanele de euro din contractele atribuite către clienții politici și firmele prietene din sistemul sanitar.

Clasa politică românească este un coronavirus ce îmbolnăvește mortal sistemul medical prin numirea managerilor și a directorilor pe criterii politice. Oamenii mor în spitale de infecții nosocomiale și astăzi, dar totul e ținut sub preș, exact ca la Colectiv.

Zeii din sistemul sanitar ce ne mint zilnic din fața televizoarelor sunt niște impostori ahtiați după bani și funcții. La Colectiv am descoperit cât de putred e acest sistem și cu câtă lejeritate am fost mințiți de Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu. Ei ne-au spus că avem de toate și părinții urlau de durere pe la ușile spitalelor. Numărul morților creștea de la zi la zi și ei ne-au lăsat prietenii să moară cu zile doar pentru a se menține ei la putere.

Mamă îndoliată la Colectiv

O zi după tragedie am tăcut solemn ca un omagiu adus celor care și-au pierdut viața, apoi am urlat. Am ieșit cu sutele de mii pe străzi să ne strigăm disperarea.

 » sursa: www.CRITICII.ro