Cum a salvat un medic din Iași viața unui bebeluș de 10 luni. Copila mai avea doar câteva zile de trăit

2 min read
Cum a salvat un medic din Iași viața unui bebeluș de 10 luni. Copila mai avea doar câteva zile de trăit

Un medic a salvat o fetiță de 10 luni de la moarte
Totul s-a întâmplat la Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov, în cadrul căruia activează medicul chirurg ieșean Victor Costache și unde operațiile sunt gratuite, sprijinite de două fundații private, din România și Germania, potrivit BZI. Aici, medicii reușesc să facă adevărate miracole, salvând vieți acolo unde pare că nu mai există nicio șansă. Cum a fost și cazul fetiței de doar 10 luni, care a fost adusă de mama ei la spitalul din Brașov tocmai din județul Timiș, pentru a putea beneficia de intervenția care să ii ofere șansă unică la o viață normală.

Copila, Oana Alexandra, a fost primul pacient din cadrul primei misiuni umanitare internaționale de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul „Sf. Constantin” din Brașov, demarată la inițiativa medicului Victor Costache. Fetița se născuse cu o malformație cardiacă, iar starea ei era extrem de gravă – prezența dificultăți de respirație la eforturi foarte mici și un retard în dezvoltare. Amânarea intervenției ar fi făcut inoperabilă patologia cardiacă a micuței.
Citește și: Premiera emoționantă în România: părinții unui bebeluș în moarte cerebrală i-au donat organele. Au salvat viața unui alt copil
Echipa medicală care a făcut tot posibilul să o salveze pe fetiță, a explicat în detaliu situația sa:
„Este vorba despre o fetiță de 10 luni, 6 kilograme, cu defect septal ventricular tip membranos mare, o comunicare anormală la nivelul cavităților mari ale inimii; cel mai mic copilaș operat în cadrul acestei misiuni umanitare și cu starea cea mai gravă, care necesită corecția chirurgicală a malformației cardiace în regim de urgență. Amânarea intervenției ar fi făcut inoperabilă patologia cardiacă a micuței paciente.
Din cauza acestui defect mare, s-a format un șunt semnificativ de la nivelul cavitățîi stângi cu presiune mare la nivelul celor drepte cu presiune mică,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.