Dan Tănasă: Solicit Avocatului Poporului să îl demită pe adjunctul, Molnar Zsolt – 60m.ro

Valul 4 al pandemiei a luat România pe nepregătite. Deși autoritățile au declarat cu luni în urmă că toate măsurile pentru reducerea infectărilor și deceselor au fost luate, vedem cum în aceste zile, situația a scăpat de sub control.

Dan Tanasă, deputat din partea partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a adresat o întrebare către ministrul interimar al Sănătății, Attile Cseke, pentru lipsa medicamentelor din spitalele românești

„Având în vedere faptul că România se confruntă oficial cu valul IV al pandemiei COVID-19, iar spitalele de stat nu mai fac față numărului mare de îmbolnăviri, vă rog să îmi comunicați de ce spitalele nu sunt aprovizionate cu medicamente precum Remdesivir sau Favipiravir. Aceste medicamente ar ajuta mii de pacienți cu forme medii și grave ale bolii.        

Suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la mortalitate din cauza pandemiei COVID-19, iar sistemul național de sănătate este total depășit în acest moment, de aceea vă rog să-mi comunicați care este strategia Ministerului Sănătății pe termen scurt și mediu pentru achiziția de medicamente indispensabile salvării vieții românilor.”, cere Dan Tanasă, deputat AUR.