Episcopul Basarabiei de Sud: Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români

2 min read
Episcopul Basarabiei de Sud: Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români

Parohia Sf.Nicolae – Vlădica a fost gazda întrunirii „Pastorația românilor din jurul granițelor țării”, la care au participat Episcopul Siluan al Ungariei și Veniamin al Basarabiei de Sud, informează Basilica. Ei au vorbit despre o datorie spirituală și de sânge a românilor din țară: să-i sprijine pe frații din jurul granițelor.
PS Veniamin a spus că unirea Basarabiei cu România se va face prin înfrățirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului, nu pe cale politică.
„Unirea Basarabiei cu România nu se va realiza prin voință politică, ci prin înfrățirea dintre români, a spus Episcopul Basarabiei de Sud. Legăturile de rudenie, cetățenia, parteneriatele între parohii, vizitele reciproce, vorbirea aceleiași limbi și învățământul în limba română și cu manuale românești sunt esențiale în acest scop”, a declarat el.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Episcopul Basarabiei de Sud a adăugat că Biserica are și un rol cultural important.
„Acolo unde lucrează un preot, avem de-a face cu cel mai important stâlp de românitate, pentru că și slujirea clericală este statornică, preotul desfășurând o activitate pastorală mulți ani de zile”, a afirmat Preasfinția Sa. „Clădirea noilor biserici, atât cele din suflete cât și cele din zid, sunt construcții care rămân și care nu pot fi zdruncinate ușor.”
În opinia Episcopului, cele mai mari probleme cu care se confruntă în pastorația românilor sunt lipsa fondurilor și a personalului clerical bine pregătit. Pentru aceasta, a chemat parohiile din București să sprijine activitățile Episcopiei Basarabiei de Sud.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.