Este printre cei mai buni matematicieni din Europa. Povestea lui Radu, elevul de clasa a VIII-a, care face cinste țării noastre peste hotare

Povestea lui Radu-Ionuț Stoleriu, micul matematician din Iași, care face cinste țării noastre peste hotare
Dacă pentru mulți elevi matematica reprezintă una dintre cele mai problematice materii, pentru Radu-Ionuț Stoleriu a devenit o pasiune. El povestește, potrivit bzi.ro, că matematica l-a fascinat încă de când era mic și abia descoperea cifrele. Sub îndrumarea profesorului său, Radu a reușit să descopere matematica la un nivel competitiv și atractiv, iar acum această discplină este pentru el o modalitate de a gândi și de a înțelege problemele pe care le întâlnește zi de zi.

„Matematica m-a fascinat încă de mic, iar când am descoperit cifrele, am simțit că în spatele acestor simboluri există ceva mai mult. Am descoperit Matematica la un nivel competitiv, riguros și atractiv, sub îndrumarea domnului profesor Cătălin Budeanu, căruia îi sunt extrem de recunoscător. Acum, matematica este o modalitate de a gândi, de a înțelege problemele pe care le întâlnesc în viața de zi cu zi. Matematica mă face să mă simt special, ea mi-a prilejuit multe experiențe frumoase de-a lungul acestor ani de studiu”, a explicat Radu pentru bzi.ro.
Părinţii lui Radu i-au descoperit de mic abilităţile sale deosebite. El a învăţat încă din grupa mare să facă adunări, ca mai apoi să înveţe şi tabla înmulţirii. La vârsta de cinci ani Radu a susţinut examenul Cambridge „Starters”, fiind cel mai mic copil din ţara noastră care a luat acest examen. Din clasa a V-a, băiatul a fost remarcat de profesorul de matematică Cătălin Budeanu, care i-a devenit ulterior mentor.
Citește și: Un elev român a câștigat Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală. A rezolvat 160 de exerciții în 10 minute
„Un lucru remarcabil la Radu reprezintă abilitatea sa de a crea și a inova, reușind să impresioneze de fiecare dată prin eleganța soluțiilor la problemele extrem de dificile.

 » sursa: www.qbebe.ro