Fost șef ANAF: Guvernul cămătarilor condamnă firmele la faliment

Gelu Diaconu, fost șef al ANAF, acuză guvernul că percepe majorări și penalități de întârziere, după ce le-a permis firmelor să amâne sau să eșalonezele plata impozitelor și contribuțiilor la stat. Prin astfel de măsuri „cămătărești”, guvernul condamnă firmele, care și așa au avut de suferit din cauza pandemiei, la faliment.

„Clanul Cîțu cămătaru’

Amânarea/eșalonarea plății obligațiilor bugetare sunt purtătoare de dobânzi/majoriră de întârziere și penalități de întârziere. Așadar, îți închid afacerea printr-un act de autoritate publică, te iartă pe moment de plata obligațiilor sau a ratelor la credite, dar începând cu luna februarie a.c. ești obligat să dai statului român pe lângă taxele/ratele amanate (de unde dacă nu ai avut activitate pentru ca te-au închis?) majorări de întârziere și dobânzi!!!

Materiale de presă acuzatoare legate de subiect? Indignare pe rețele sociale? Nici vorbă. Fanatismul votanților a atins cote inimaginabile. Iar frica, deprofesonalizarea breslei și în cazul altora banii primiți îndeamnă jurnaliștii la tăcere.

Cert e că epoca partidelor politice luminate și salvatoare ale națiunii, cărora li s-a dat un cec în alb și li se înghite orice minciună în ropot de aplauze…e aici. Multe business-uri nu vor mai fi”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.