Grindina a lovit din nou! Culturile fermierilor, distruse complet de bucățile de gheață

Angelica Lefter
– 3 iunie 2022 11:25

A bătut grindina în mai multe localități din nordul țării, după ce meteorologii au emis mai multe alerte valabile pentru câteva localități. În județul Botoșani, imaginile de joi seara – 2 iunie, au fost apocaliptice.
Potrivit botoșaninews.ro, oamenii din mai multe localități din județul Botoșani au avut parte de ploaie cu grindină, tunete și fulgere, deși așteptau o ploaie curată, care să le ajute culturile și să ude pământul uscat.Grindină în localitatea Adășeni, județul Botoșani (foto: botosaninews.ro)
În localitățile Adășeni și Cândești a plouat puternic cu gheață zeci de minute. Conform informațiilor primite de la Sistemul de Gospodările a Apelor Botoșani, la Cândești au căzut 21 l/mp în 30 de minute.Grădină acoperită cu grindină în localitatea Adășeni, județul Botoșani (foto: botosaninews.ro)
Din peisaj nu au lipsit tunetele și fulgerele care au creat o atmosferă de panică, mai ales la Avrămeni, unde stratul de gheață a avut câțiva centimetri buni.Localnicii au surprins imagini despre care greu poți spune că sunt realizate la început de lună iunie.

Mai multe localități din județul Botoșani s-au aflat, joi seara sub cod Portocaliu de vijelii. Meteorologii au avertizat că rafalele de vânt vor atinge și 90 km/h, cu averse torențiale care vor depăși 35 l/mp li frecvente descărcări electrice însoțite de grindină.

 » sursa: www.agrointel.ro