Guvernul a dublat alocațiile pentru acești elevi. Iată cine la va primi și despre ce sume este vorba

Guvernul a dublat alocațiile zilnice pentru elevii care participă la olimpiadele naționale. Astfel, Ministerul Educației anunță că alocația a fost majorată de la 100 la 200 de lei, iar premiile pentru olimpicii naționali vor urca până la 1000 de lei. Măsurile au ca scop încurajarea elevilor care-și doresc să obțină performanțe școlare deosebite.
Alocațiile olimpicilor se dublează
În funcție de rezultatele obținute de către olimpici, iată care vor fi premiile în bani pentru elevii de la Olimpiadela Naționale:

premiul I-1000 de lei
premiul al-II -lea – 700 de lei,
premiul al- III-lea – 500 de lei
mențiuni – 300 de lei.

”Premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei, pentru un elev care a fost primul în ţară la o olimpiadă au fost considerate ridicole de către Guvern, pe bună dreptate. Aveam un sistem ridicol de recunoaștere a performanței la nivel național. Pentru participarea la olimpiade naționale Guvernul a dublat astăzi alocația zilnică pentru fiecare participant la olimpiadele naționale, elevi și profesori, de la 100 la 200 de lei. Vă anunț că sunt în medie 20.000 de participanți”, a subliniat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a adăugat că o altă măsură luată de Guvern a fost ca performanţa elevilor la olimpiadele internaţionale să fie recunoscută indiferent de şcoala de unde provin, prin burse de performanţă, pentru prima dată, și pentru elevii din şcolile private.  „Sunt elevi care reprezintă România, care merită recunoaşterea statului pentru nivelul înalt la care reprezintă România, indiferent de sistemul de stat sau particular”, a arătat Cîmpeanu. 
Citește și:

De la 1 martie cresc indemnizațiile și alocațiile. Iată ce valori vor avea
Alocații europene de 160 de euro pentru copiii români! Cum se obțin acestea

 » sursa: www.qbebe.ro