ÎPS Serafim, Episcopul român al Germaniei: Să iertăm totul pentru Înviere!

Niciodată nu suntem mai luminați la suflet, mai bucuroși, mai liberi de grijile lumii acesteia și mai capabili să iertăm pe toți ca în zilele de Paști, spune ÎPS Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, îndemnând să nu ne lăsăm cuprinși de frică în aceste vremuri de încercare pentru toată lumea.
Învierea Domnului ne cheamă în mod deosebit „să iertăm toate pentru Înviere”, spune, în Pastorala de Paști, ÎPS Serafim.
„Într-una din cele mai frumoase cântări ale slujbei Învierii spunem: „Ziua Învierii! Și să ne luminăm cu prăznuirea, și unul pe altul să ne îmbrățișăm. Să zicem: fraților și celor ce ne urăsc pe noi; să iertăm toate pentru Înviere. Și așa să strigăm: Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând, și celor din morminte viață dăruindu-le”.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Toate cântările Învierii sunt o explozie de entuziasm și bucurie care nu sunt din lumea aceasta. Niciodată nu suntem mai luminați la suflet, mai bucuroși, mai liberi de grijile lumii acesteia și mai capabili să iertăm pe toți ca în zilele de Paști. Învierea Domnului exercită asupra noastră o forță uimitoare care ne atrage spre locul unde ea se prăznuiește. De aceea credincioșii aleargă cu sutele și miile spre biserică pentru a se îndulci de cântările unice ale Învierii.
Dar lumina și bucuria Învierii nu se limitează la zilele Paștilor. Ele se continuă în viața noastră de toate zilele dacă facem efortul de a ne ruga, de a ține legătura strânsă cu Biserica lui Dumnezeu și de a ne feri de păcate. Este foarte important, de asemenea, să nu ne lăsăm stăpâniți de grijile vieții, uitând de Dumnezeu și de rugăciune.

 » sursa: www.r3media.ro