Klaus Iohannis se poziționează de partea lui Cîțu și critică moțiunea: USRPLUS s-a compromis iremediabil, dar cheamă formațiunea la negocieri

Președintele României, Klaus Iohannis, a criticat moțiunea de cenzură depusă de AUR și semnată de USRPLUS împotriva Guvernului Florin Cîțu.
El a spus că USRPLUS „s-a discreditat iremediabil în fața românilor, în fața propriului electorat”. Chiar și în aceste condiții, Klaus Iohannis cheamă formațiunea lui Dan Barna și Dacian Cioloș să negocieze cu Florin Cîțu.
„Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.
Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.
Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.
Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.
Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.
Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație”, a scris pe facebook Klaus Iohannis.
Calendarul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîțu nu a putut fi stabilit sâmbătă,

 » sursa: www.r3media.ro