Dan Tănasă: Solicit Avocatului Poporului să îl demită pe adjunctul, Molnar Zsolt – 60m.ro

Ministerul Sănătății susține că România a contractat doar 56 de milioane de doze de vaccin anti-Covid 19, deși presa vorbește de 120 de milioane de astfel de doze. Dan Tanasă îl ia la bani mărunți pe ministrul Rafila și solicită explicații cu privire la situația acestor doze de vaccin.

Având în vedere răspunsul dumneavoastră nr.AR6629/04.05.2022, România a contractat 56 milioane de doze de vaccin anti COVID 19 pentru anii 2020-2021, deși în spațiul public este vehiculată varianta de 120 milioane de vaccin. O parte dintre aceste doze de vaccin au expirat sau au primit de la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) o extindere de la 6 la 9 luni pentru vaccinul produs de Pfizer/BioNTech.

          În aceste condiții, revin cu următoarele întrebări:

          – Din totalul de doze de vaccin cumpărate de România, câte doze de vaccin au expirat?

          – Ce s-a întâmplat cu dozele de vaccin expirate? Câte doze de vaccin urmează a fi distruse, în ce condiții și cine va plăti aceste costuri pentru distrugere?

          – Înainte de a expira vaccinurile ați donat o partea dintre acestea? Câte doze ați donat și unde? Au fost și vaccinuri pe care le-ați revândut și unde anume?