Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prevede că în octombrie vor începe cursurile online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că, dacă tendința actuală de creștere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 se păstrează, în luna octombrie ar putea fi atins pragul de șase cazuri de COVID-19 la o mie de locuitori, când școlile din acea localitate vor trece în online.
„Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcționare a școlilor – n.r.). În București suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creștere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6. Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, joi seara.
Ministrul Educației a precizat că în 13 septembrie toate unitățile de învățământ vor deschide anul școlar cu prezență fizică.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
„Până la 6 la mie, pe 13 septembrie, toate școlile, fără niciun fel de deosebire, în funcţie de clasă sau alte criterii, toate școlile se vor deschide cu prezență fizică. De asemenea, se vor deschide cu prezență fizică creșele şi grădinițele. Acestea vor fi păstrate deschise până se va atinge pragul de 6 la mie în localitatea respectivă. Sperăm cu toții să nu ajungem în acea situație, dar suntem obligați să luăm în considerare la nivelul Ordinului comun care va apărea săptămâna viitoare, marți sau miercuri, 1 septembrie”, a detaliat Sorin Cîmpeanu.
Cîmpeanu a adăugat că s-au discutat scenarii şi pentru momentul când pragul de şase la mie va fi depășit.
Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

 » sursa: www.r3media.ro