Nu se guvernează în interesul românilor. Parlamentul respinge legile bune – CURIERUL ROMÂNESC

Marius Lulea, vicepreședinte al AUR, a explicat că în țara noastră nu există guvernare în interesul românilor și acest lucru este evidențiat de faptul că orice proiect de lege care ar venit în sprijinul antreprenorilor sau cetățenilor afectați de criză este respinsă pe repede înainte – și acesta este doar un exemplu.

Acesta a mai spus că singura funcție a Parlamentului este doar să valideze ordonanțele de urgență emise de către guvernul României.

Astăzi parlamentul nu mai face legi, de la începutul acestei sesiuni parlamentare nu s-a făcut nici o lege completă, se depun doar modificări minore de legi, gen câte un articol. Fiecare debitează prin parlament ce visează acasă.

Marea majoritatea a documentelor aprobate, undeva la 70%, reprezintă ordonanțe de urgență a guvernului. Rolul parlamentarilor este invalidat de guvernarea în abuz prin ordonanțe de urgență. Aceste documente ar trebui depuse prin parlament și să fie votate înainte de aplicare și nu după.

Guvernarea prin OUG anulează rolul principal al parlamentului, acela de a legifera. Instituțiile statului își încalcă reciproc răspunderile, responsabilitățile”, a punctat Lulea.

Vicepreședintele AUR a mai spus că nu există guvernare în interesul românilor, dovadă fiind faptul că orice proiect de lege bun este respins de partidele sistemului – PSD, PNL, USR, UDMR.

„AUR a depus cele mai multe proiecte de lege dacă ar fi să ne raportăm la numărul de parlamentari. Cu toate acestea legile bune depusa de către AUR sunt anulate de către partidele puterii,” a subliniat Marius Lulea.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro