O femeie a conceput încă un copil, însărcinată fiind deja cu gemeni. Medicii sunt uluiți!

Povestea unei femei din Statele Unite, a conceput încă un copil, însărcinată fiind deja cu gemeni, a ieșit la iveală recent, când aceasta a povestit totul pe TikTok. Ea mărturisește că era deja însărcinată când, la un control de rutină, a aflat că pe lângă gemeni va mai aduce pe lume un copil.
 
Femeia povestește că fenomenul, deși poate părea destul de bizar, poartă numele de „superfetație” și are loc atunci când ovarele eliberează ovule de două ori pe lună.
Citește și: Ce analize trebuie să fac înainte de a rămâne însărcinată?
„Este vorba despre două sarcini separate. Atunci când ovulezi procesul durează cam 24 de ore, iar durata de viață a spermatozoizilor este de 3 până la 5 zile. Așa că gemenii sunt cu 10 zile mai în vârstă decât al treilea copil. Dar se vor naște cu toții în aceeași zi”, a explicat femeia pe TikTok, potrivit secretlifeofmom.com.
Ce se știe despre superfetație
Potrivit PCFarm.ro, superfetația este un fenomen biologic ce constă în fecundarea a două ovule care provin din perioade diferite de ovulație. Astfel, rezultă doi feți, diferit măturați, în același uter.
Superfetația are loc mai frecvent la animale decât la oameni, iar medicii nu sunt foarte siguri de ce anume se întâmplă acest fenomen. Este diferit de procesul de a avea copii gemeni, fiindcă o sarcină gemelară se formează atunci când un ovul se desparte sau când două ovule sunt eliberate și fertilizate în același ciclu. Or în procesul de superfetație, este vorba despre două sarcini diferite în același timp, fiindcă ovulul se eliberează în timpul unei sarcini deja existente.
Când vine vorba de riscuri, în cazul în care doi fetuși se află în perioade diferite de gestație, unul dintre ei automat va fi născut prematur. Însă cele mai multe cazuri de genul acesta au fost cu bebeluși născuți la un interval de 10 zile-3 săptămâni distanță,

 » sursa: www.qbebe.ro