Patrick Andre de Hillerin salută atitudinea Anei Maria Popescu în fața Ministrului Novak: A întinde mâna unor oameni care ne-au jignit și ne jignesc nu este o dovadă de fair-play, ci doar dovada lașității și cedării noastre

2 min read
Patrick Andre de Hillerin salută atitudinea Anei Maria Popescu în fața Ministrului Novak: A întinde mâna unor oameni care ne-au jignit și ne jignesc nu este o dovadă de fair-play, ci doar dovada lașității și cedării noastre

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin a salutat gestul scrimerei Ana Maria Popescu, de a nu-i răspunde la salut Ministrului Sportului, Eduard Novak.
El a scris că nu doar că nu justifică acest gest, dar îl și încurajează. În opinia lui Hillerin, declarațiile „politrucului” Novak au meritat riposta din partea Anei Popescu.
„În scrimă, înaintea oricărui asalt și după finalizarea sa, sportivii execută un salut (același la floretă și spadă), neapărat cu fața descoperită. Ei ridică arma înspre cer, o aduc cu garda în dreptul buzelor și, apoi, o îndreaptă spre pământ. Deși în literatura recentă de specialitate nu mai există această explicație a salutului, unii antrenori încă o perpetuează din elev-în elev.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
„Pe Dumnezeu din cer (arma dusă sus) îți jur (arma în dreptul gurii) că te voi băga în pământ (arma dusă înspre podea)”. Saluți așa la început, saluți la fel și la final, după care dai mâna cu adversarul. Dacă dai mâna cu adversarul. Căci, deși așa ar fi frumos, fair-play, nu toți scrimerii mai și dau mâna cu adversarul la finalul asaltului, mai ales atunci când simt că au fost furați. De obicei nu sunt, dar când sunt, se întâmplă să nu dea mâna cu adversarul.
Și, cumva, fără să-i ceară nimeni, ministrul Novak a reușit ceea ce sportivi mult mai titrați nu făcuseră: să se poziționeze drept adversar nepriceput al uneia celei mai mari campioane a scrimei românești. Culmea, scrima românească nu este un sport cu tradiție olimpică dobândită în perioada comunistă. Între Ionel Drâmbă, 1968, și Laura Badea, 1996, au trecut decenii pentru un aur individual. Sau chiar pe echipe. Și apoi au venit Covaliu și echipa feminină de spadă.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.