Polonia | Studenții vor învăța că Uniunea Europeană s-a transformat într-o entitate ilegală: „Trebuie să încheiem definitiv propaganda rușinii și să construim o pedagogie a mândriei naționale!”

Autoritățile din Polonia au precizat că studenții vor învăța că Uniunea Europeană a început ca o entitate legală, dar acum s-a transformat într-una ilegală din cauza încălcării propriilor tratate și a cadrelor legale.
Măsura vine în timp ce ministrul educației din Polonia, Przemysław Czarnek, încearcă să reînnoiască sistemul educațional al țării pentru a se concentra mai mult pe mândria națională decât să cultive o „cultură a rușinii”, potrivit unui raport al wnp.pl.
„Noi, polonezii, am dat Europei extrem de multe în multiple domenii. Cunoștințele despre acest subiect sunt limitate și se pare că ar trebui să fie mai răspândite, astfel încât să putem fi mândri că suntem polonezi. Nu ne putem simți mândri dacă nu ne cunoaștem propria istorie”, a declarat ministrul polonez al educației, Przemysław Czarnek, într-un interviu pentru Radio Wrocław.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Ca parte a noului curriculum, elevii vor afla despre cele mai importante evenimente care au modelat soarta statului polonez modern. Acestea includ: aderarea Poloniei la UE, Tratatul de la Lisabona, funcționarea Poloniei ca parte a UE și evoluția UE „de la o entitate legală la una ilegală”.
„UE este astăzi o entitate ilegală care nu își respectă propriile cadre juridice și putem vedea clar acest lucru. Elevii vor învăța despre acest lucru pentru că trebuie să înțeleagă situația în care ne aflăm în prezent”, a explicat Czarnek.
Remarci despre cunoașterea adevărată a istoriei
„Trebuie să încheiem definitiv pedagogia rușinii și, în cele din urmă, să construim o pedagogie a mândriei, la fel cum a făcut fiecare țară normală din Europa și din lume”, a precizat Czarnek. Ministrul a spus că istoria ar trebui prezentată cu adevărat,

 » sursa: www.r3media.ro