Povestea puștiului român, campion la înot. David Popovici este un exemplu pentru tânăra generație

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100.
Având numai 17 ani, David Popovici a participat la campionatul mondial de seniori din postura de junior. Asta nu l-a împiedicat să stabilească un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). David urmează să evolueze pe 21 iunie în serii la 100 m liber, în aceeaşi zi fiind programate semifinalele, iar finala pe 22 iunie, potrivit Agerpres.
„M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit și cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanță”, a declarat David Popovici, potrivit Eurosport, citat de digisport.ro.

Ce înseamnă performanță?
„Programul meu este cam același de câțiva ani, ca ore de antrenament, însă intensitatea acestora se schimbă în funcție de pregătirea competițională. Uneori e foarte greu, însă oboseala pe care o resimt dispare repede când aflu timpii din antrenament sau când îmi iese ceea ce mi-am propus. Din fericire, dintotdeauna am mâncat fără mofturi, mama zice ca aș mânca și pietre la grătar, deci nici aici nu a fost nevoie să fac schimbări radicale. Pe măsură ce am crescut am înțeles ce înseamnă să mănânci sănătos și nu doar să faci sport, una fără alta nu funcționează și evit, de exemplu, zahărul –

 » sursa: www.qbebe.ro