Programul educational „Dove – Ai încredere în tine” continuă în școlile din România. Cum vă puteți alătura programului

Adolescența este o perioadă în care încrederea în sine și imaginea de sine a copiilor trec prin transformări profunde. Aceste transformări pot fi pozitive, atunci când adolescenții își descoperă calitățile pozitive și au ocazia de a le pune în valoare sau, dimpotrivă, negative, când adolescenții se concentrează asupra „defectelor” și dificultăților cu care se confruntă. Sprijinul emoțional pe care îl primesc de la cei din jur, în familie, la școală sau în grupul de prieteni poate face diferența dintre cele două situații descrise mai sus.
Programul „Dove – Ai încredere în tine” recunoaște importanța adolescenței în dezvoltarea emoțională și socială și își propune să ajute un număr cât mai mare de adolescenți din întreaga lume să își dezvolte încrederea în propriul corp. „Dove – Ai încredere în tine” oferă cadrelor didactice toate materialele de care au nevoie pentru a organiza la clasă ateliere de încredere în propriul corp si de dezvoltare a stimei de sine, destinate elevilor cu vârsta între 11 și 14 ani.
Inițiat la nivel global acum 17 ani, programul „Dove – Ai încredere în tine” a ajuns și în școlile din România la începutul anului 2021, cu ajutorul organizațiilor Mind Education și World Vision România. Până acum, peste  17 000 de elevi și profesori au participat la atelierele organizate cu sprijinul Dove în școlile din România. În 2022, organizatorii își propun ca programul să ajungă la încă 20.000 de elevi români.
Cum vă puteți alătura celor 1800 de profesori români care au implementat deja în școli atelierele Dove de încredere în propriul corp?
Este nevoie doar să descărcați materialele necesare pentru a organiza atelierul:

Fișa de lucru
Planul de lecție
Prezentarea folosită în cadrul atelierului

Atelierul abordează teme importante pentru imaginea de sine a adolescenților, precum:

standardele de frumusețe nerealiste încurajate de social media;
presiunile sociale resimțite de adolescenți privind imaginea fizică ideală;
practicile de modificare a imaginilor din mass-media;
modalitățile prin care adolescenții pot face față acestor presiuni, pentru a-și dezvolta o imagine de sine echilibrată.

Planul de lecție vă oferă informațiile teoretice și practice de care aveți nevoie pentru a-i implica pe elevi în discuții și activități prin care să exploreze și să înțeleagă aceste subiecte dintr-o nouă perspectivă.
Fișa de lucru îi ajută pe copii să facă un exercițiu profund de reflecție asupra standardelor de frumusețe și presiunii privind aspectul fizic, iar prezentarea vă ajută să parcurgeți fiecare etapă a atelierului în mod eficient.
Cum s-au desfășurat până acum atelierele în școlile din România? Mihaela Nabăr, Director Executiv World Vision România descrie astfel experiența profesorilor care au organizat atelierele Dove în școlile din mediul rural: „Proiectul a oferit profesorilor metode clare de lucru cu elevii, astfel încât să creeze contextele care să le ofere copiilor libertatea de a-și găsi și înțelege propriul stil. Profesorii au dat dovadă de interes în fața creării comunităților de practică în interiorul cărora și-au găsit parteneri care i-au ajutat să găsească cele mai bune răspunsuri la frământările copiilor.”
Aflați aici mai multe detalii despre programul „Dove – Ai încredere în tine”!

 » sursa: www.didactic.ro