Rareș Bogdan: „Trebuie să întoarcem copiii în sala de clasă cu orice riscuri”

Rareș Bogdan a declarat recent într-o emisiune TV că susține redeschiderea școlilor, precizând că școală online nu este o soluție și că nu putem să mai riscăm să ne ținem copiii departe de sala de clasă.

„Consider că școala online nu este o soluție și abia aștept că copilul meu să poată să între din nou în sala de clasă. Sigur că îmi doresc foarte mult că, având această posibilitate de a mări numărul de vaccinări, să fie prioritizată pentru profesori pentru că îi consider în cateorie de risc”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit b1.ro.
Rareș Bogdan: „Legătura profesor-elev nu poate fi păstrată prin sistemul online. Trebuie să întoarcem copiii în sala de clasă cu orice riscuri”
Rareș Bogdan este de părere că, în acest moment, în România nu ne permitem să mai riscăm să ținem copiii departe de sala de clasă și că aceștia trebuie să se reîntoarcă la școală cu orice riscuri.
„Eu cred că, în România, în acest moment, nu cred că putem să mai riscăm să ne ținem copiii departe de sala de clasă. Legătura profesor-elev nu poate fi păstrată prin sistemul online și nici prin sistemul hibrid. Eu am fost unul dintre cei care au susținut că trebuie să întoarcem copiii în sala de clasă cu orice riscuri și m-am opus vehement inclusiv public închiderii piețelor”, a mai adăugat acesta. 
Alexandru Rafila susține că școlile nu trebuiau închise de la bun început
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, susține că redeschiderea școlilor începând din 8 februarie, în format clasic, este fezabilă. El a mai precizat că școlile nu ar fi trebuit închise de la bun început, având în vedere că rata de infectare în România este mai mică în comparație cu alte state.
Citește și: Ministrul Educației: Elevii vor fi chemați la școală și sâmbăta pentru a recupera ce au pierdut
„Este absolut fezabil.

 » sursa: www.qbebe.ro