S.U.A. | Bugetul lui Joe Biden propune obligarea contribuabililor să plătească pentru avorturi

2 min read
S.U.A. | Bugetul lui Joe Biden propune obligarea contribuabililor să plătească pentru avorturi

Președintele Joe Biden și-a lansat vineri bugetul pentru anul fiscal 2022, unul care ar elimina vechiul amendament Hyde și ar obliga contribuabilii americani să finanțeze avorturile.
Amendamentul Hyde prevede interzicerea utilizării fondurilor federale pentru a plăti avortul, cu excepția cazurilor în care trebuie salvată viața femeii sau dacă sarcina apare din incest sau viol. Înainte ca amendamentul Hyde să intre în vigoare în 1980, se estimează că 300.000 de avorturi au fost efectuate anual folosind fondurile contribuabililor.
Amendamentul în cauză s-a bucurat de susținerea administrațiilor de-a lungul anilor. În aprilie 1994, senatorul Joe Biden scria: „Cei dintre noi care se opun avortului nu ar trebui să fie obligați să plătească pentru ei”.
Un sondaj Knights of Columbus/ Marist, lansat în ianuarie, a constatat că 58% dintre cei chestionați se opun finanțării contribuabililor pentru avort. Dintre aceștia, 31% sunt democrați, 83% republicani și 65% independenți.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Sondajul a constatat, totodată, că mai mult de trei sferturi dintre americani (76%) susțin restricții semnificative asupra avortului, inclusiv o majoritate care se identifică drept „pro-alegere”.
„De câteva decenii, Amendamentul Hyde a protejat conștiințele texanilor Pro-Life și a salvat mii de vieți. Bugetul propus de Biden, deși nu este surprinzător, este totuși dezamăgitor pentru mișcarea Pro-Life și pentru toți cei care țin la demnitatea vieții umane. Legiuitorii federali trebuie să lucreze pentru a se opune eforturilor lui Biden și să lucreze pentru a include amendamentul Hyde în bugetul federal.”, a declarat Kimberlyn Schwartz, directorul de media și comunicare al Texas Right to Life.
Senatorul american Steve Daines a declarat că bugetul președintelui „este plin de cheltuieli irositoare care vor acoperi generațiile viitoare cu miliarde de dolari în datorii pentru a-și avansa agenda liberală”.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.