Sinistrul Mediului și UDMR fac presiuni la Bruxelles pentru uciderea urșilor carpatini

Sinistrul Mediului Tanczos Barna și colegii săi de la UDMR nu sunt la prima ispravă în privința tentativei de masacrare a speciei ursul carpatin(Ursus arctos). România este un sanctuar pentru specia de urs brun și trebuie să facă eforturi pentru a proteja specia aflată pe cale de dispariției în Europa.

UDMR ar depune mai bine un proiect de lege pentru stoparea defrișărilor ilegale și lansarea unui proiect național de reîmpădurire. Lăsați urșii carpatini să trăiască liniștiți în pădurile României, terminați cu visele de măcelari.

“Nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei, nu ne putem asuma mai mult decât trebuie în protejarea unor specii de animale sălbatice. Populaţia de urs creşte, a depăşit deja 10.000 de exemplare în România, iar ţara noastră şi-a asumat, printr-un angajament faţă de UE, că va păstra un efectiv de aproximativ 6.000 de urşi”, a declarat senatorul Tanczos Barna într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc în 2015.

Europarlamentarul UDMR, Vincze Lorand, anunță că miercuri a fost luată în discuție, în Comisia pentru petiții a Parlamentului European, o petiție prezentată în comun de președinții consiliilor județene Harghita, Mureș, Covasna și Brașov privind gestionarea ursului brun în România. Eurodeputatul, care anunță că a susținut petiția, transmite că trebuie găsită „o soluție liniștitoare pentru oameni”, în legătură cu „problema urșilor”.

Eurodeputatul UDMR, Vincze Lorant, anunță că proiectul de măcelărire a urșilor carpatini a fost discutat cu sinistrul mediului și că acesta și-a dat deja acordul.

„Protejarea vieții umane și prevenirea daunelor economice este mai importantă pentru noi decât orice altceva.”, afirmă udemeristul Lorant.

Dunele economice sunt provocate de cei care defrișează pădurile cu acordul UDMR. În județele conduse de UDMR s-a auzit pentru prima dată de ”Drujba lui Dumnezeu” alias Attila Verestóy. Prin distrugerea habitatului ursului carpatin apar interacțiuni cu gospodăriile oamenilor.

 » sursa: www.4media.info