Top 5 cele mai rapide reţete de mâncare la cuptor

2 min read
Top 5 cele mai rapide reţete de mâncare la cuptor

Provençal de legume (Ratatouille Clasic)

Această reţetă de mâncare la cuptor este originară din sudul Franţei, fiind foarte populară mai ales pe coasta Mediteranei. Iniţial a fost considerat un preparat „ţărănesc”, dar treptat a cucerit gastronomia franceză şi nu numai datorită savorii deosebite oferite de legumele alese cu grijă. Varianta propusă mai jos a fost simplificată faţă de reţeta originală pentru a putea fi pregătită mai rapid, în condiţiile în care legumele nu vor mai fi sotate înainte să fie introduse la cuptor, ci pur şi simplu vor fi tăiate felii şi unse cu ulei de măsline.
Ingrediente pentru 4-6 porţii:

2 linguri ulei de măsline
2 cepe mici feliate
4 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt)
4-5 roşii de mărime medie (feliate)
4 zucchini mici sau de mărime medie (feliaţi)
2 vinete de mărime medie
1 ardei gras galben de mărime medie, feliat
1 ardei gras verde de mărime medie, feliat
1 linguriţă cimbru uscat
1/4 linguriţă mărar uscat
2 linguri oregano proaspăt/1 linguriţă oregano uscat
2 linguri busuioc proaspăt/1 linguriţă busuioc uscat

Timp total de preparare: 1 oră şi 10 minute
Cum procedezi:

Încinge cuptorul la 200 de grade. Unge cu ulei de măsline o tavă în care vei pune Ratatouille
Ceapa, usturoiul, ardeiul gras, dovleceii, roşiile, vinetele vor fi puse într-un vas şi peste ele vei pune sare, piper, şi uleiul de măsline
Legumele vor fi aşezate în vasul pentru copt, alternându-le, astfel încât să obţii şiruri în care să existe din toate. Le vei acoperi cu o folie de aluminiu şi le vei da la cuptor pentru aproximativ 1 oră
Le vei scoate de la cuptor şi le vei asezona cu verdeţurile, servind preparatul cât mai rapid

Aripioare cu curry

O reţetă de mâncare la cuptor la îndemână de preparat,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.