Varujan Vosganian: E ciudat că reîntoarcerea la normalitate după molima de coronavirus nu se măsoară în reducerea numărului de cazuri, ci doar în creșterea numărului de vaccinați

2 min read
Varujan Vosganian: E ciudat că reîntoarcerea la normalitate după molima de coronavirus nu se măsoară în reducerea numărului de cazuri, ci doar în creșterea numărului de vaccinați

Scriitorul și omul politic Varujan Vosganian spune că este ciudată modalitatea prin care autoritățile măsoară întoarcerea la normalitate: nu după numărul de cazuri, ci după numărul de persoane vaccinate.
El spune că datele de până acum susțin că impactul epidemiei se datorează mai ales cauzelor naturale.
„E ciudat că reîntoarcerea la normalitate după molima de coronavirus nu se măsoară în reducerea numărului de cazuri, ci doar în creșterea numărului de vaccinați. Nu vom elimina constrângerile când vom avea doar X infectări, ci când vom avea peste Y vaccinați. Ideea că acțiunea virusului poate scădea datorită imunizării populației, așa cum s-a întâmplat, în istoria lumii, cu toate epidemiile de până acum, e ignorată de decidenții noștri care nu au decât o singură țintă/obsesie: atingerea, cu orice preț, a unui anumit procent de vaccinați din rândurile populației, indiferent de evoluția epidemiei.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Reducerea cazurilor de infectare din ultimele săptămâni, de la 6516 cazuri noi (25 martie) la 620 (10 mai) – adică o scădere de peste zece ori – este cu mult mai mare decât ritmul vaccinării (din 25 martie s-a vaccinat cu a doua doză 10% din populația adultă), ceea ce arată că impactul epidemiei scade mai ales datorită cauzelor naturale”, a precizat el.
De remarcat este faptul că postarea lui Vosganian a fost distribuită și de dr. Vasile Astărăstoae, fostul președinte al Colegiului Medicilor.

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.