5,4,3,2,1 …start în competiția școlară de biologie, NATURA DINTRE APE!

3 min read
5,4,3,2,1 …start în competiția școlară de biologie, NATURA DINTRE APE!

În ultimii ani am observat cel mai bine care este impactul naturii asupra vieții noastre și cât de importantă este aceasta pentru sănătatea mediului în care locuim.
Biodiversitatea ne indică varietatea de organisme ce coabitează și depind astfel de prezența altor organisme pentru a-și desfășura activitatea, dar și gradul de integritate și sănătate al mediului.
Astfel, apar tot mai multe proiecte și idei ce își propun protejarea, promovarea și responsabilizarea oamenilor cu scopul de a conserva spațiile verzi, ce în zonele urbane sunt adevărați plămâni ai comunității.
Din dorința de a apropia tinerele generații de natură, de a transmite informații corecte și a atrage atenția către problemele cu care aceasta se confruntă, cu entuziasmul www.educatieprivata.ro  și sprijinul Apa Nova, a apărut prima ediție a concursului Natura dintre Ape.
“Fiind un subiect sensibil pentru mine, mi-am dorit să pot să împărtășesc din pasiunea mea față de mediu. Este trist că odată cu trecerea timpului, ne înstrăinăm de natură, pierdem legătura cu noi și ne regăsim prinși în alte probleme cotidiene.
Îmi doresc ca prin acest proiect să reaprindem curiozitatea copiilor, să continue să își pună întrebări, să își dorească experiențe plastice în natură, prin care să ne reconectăm cu natura și să îi înțelegem tainele, noi fiind de altfel, simpli călători în aventura numită viață” – explică Radu Dragomirescu, managerul proiectului.
Oana Dimofte, fondatoare EducațiePrivată.ro :
“Avem o tânără generație preocupată cu adevărat de mediul înconjurător și de gestionarea schimbările climatice. Salutăm acest lucru și ne bucurăm că putem să îi oferim, împreună cu partenerii noștri, o competiție interesantă și cu recompense care să îi stimuleze și mai mult acest interes. Beneficiile reale aduse de această preocupare sunt pe termen lung și vor fi, de fapt, beneficii pentru întreaga societate”.
Concursul se va desfășura integral online, iar participartea este gratuită, după ce se conectează la platformă prin intermediul unui cont individual. Înscrie-te acum!
Structurat în 2 etape, una preliminară și cea finală, ambele monitorizate video, concursul Natura dintre Ape lansează cursa pentru premii demne de tinerii aventurieri: vouchere cadou de la Emag în valoare de 2.000 și 1.000 de lei, pentru fiecare campion și vicecampion (de la fiecare clasă vor fi desemnați un campion și doi vicecampioni). 
Premiați vor fi și profesorii cu cei mai mulți elevi înscriși în competiție, un premiu pentru ciclul primar și unul pentru ciclul gimnazial, cât și profesorii ai căror elevi vor fi declarați campioni. Premiile pentru profesori vor fi tot vouchere emag în valoare de 900 de lei.
La finalul primei etape se vor califica în etapa finală, primii 15 participanți din cadrul fiecărei clase.
Calendarul evenimentului
Înscriere 
Atenție! Înscrierile pot fi realizate până în data de 25 mai, ora 23:59.
Etapa 1 – 27 maiDepunerea contestațiilor: 27 mai – 28 mai, ora 16:00
Etapa Finală – 10 iunieDepunerea contestațiilor: 10-11 iunie, ora 16:00
Etapa de premiere va avea loc pe 17 iunie.
Bibliografia concursului poate fi consultată aici.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.