A fost lansată aplicația prin care copiii pot sesiza cazurile de bullying!

2 min read
A fost lansată aplicația prin care copiii pot sesiza cazurile de bullying!

Aplicația prin care copiii pot sesiza cazurile de bullying
Din fericire, elevii au acum o aplicatie prin care pot sesiza cazurile de bullying și află ce să facă daca sunt abuzați. Aplicația gratuită se numește „Educație fără bullying” și este destinată elevilor, profesorilor și părinților, care au la dispoziție un conținut multimedia realizat de specialiști în domeniu, util în educarea și consilierea privind situațiile de bullying și cyberbullying în rândul copiilor școlari și adulților din jurul lor: părinți, profesori, consilieri școlari.

Aplicația „Educație fără bullying”, care poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play, include un instrument de îndrumare spre soluționarea cazurilor de violență în rândul copiilor, bazat pe legea în vigoare, care ține cont de complexitatea cazului și domiciliul utilizatorului.

Lansare aplicație „Educație fără bullying”
Suntem live la conferința de presă pentru lansarea aplicației „Educație fără bullying”, aplicația gratuită de prevenire și combatere a bullying-ul în rândul copiilor din România. Un proiect al Asociației Părinților Isteți, realizat cu sprijinul Fundatiei Vodafone România, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Consiliul Național al Elevilor și Itsy Bitsy. Aplicația poate fi downloadată pe orice fel de telefon: https://apps.apple.com/ro/app/id1626986159 https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.educatiefarabullying #Educatiefarabullying #Scolifarabullying #Stopbullying #Educatiecuempatie #Voceataconteaza #Educatiecublandete
Posted by Asociatia Parintilor Isteti on Wednesday, October 26, 2022

Ce este bullying-ul
Potrivit unui document publicat de Poliția Română, bullying-ul reprezintă un comportament repetat și intenționat prin care agresorul își rănește, persecută și intimidează victima prin diferite forme:

VERBAL – țipete, porecle, sarcasm, insulte, jigniri;
FIZIC – palme, loviri, îmbrânciri, bătăi;
MOBBING – agresiune verbală și emoțională a unui grup față de un individ;
RELAȚIONAL – intimidare, denigrare, izolare, manipulare;
CYBERBULLYING – trimiterea unui mesaj sau a unei imagini pe telefon sau Internet pentru a denigra imaginea unei persoane.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.