De ce nu scade prețul pâinii dacă din Ucraina intră cereale mai ieftine? Răspunsul unui brutar – Food & Retail

3 min read
De ce nu scade prețul pâinii dacă din Ucraina intră cereale mai ieftine? Răspunsul unui brutar – Food & Retail

Prețul pâinii nu va cunoaște o ieftinire în toate zonele țării, cu toate că la granița cu Ucraina pâinea este cu 20% mai ieftină,datorită importurilor de grâu.
Acolo unde nu este adus grâu ieftin din Ucraina, dar și unde acest grâu costă mai mult din cauza transportului sau nu este de calitate, reprezentanții sectorului de panificație preferă să nu scadă prețurile.
Grâul din Ucraina nu ajunge în toate zonele țării la prețuri mai ieftine foto constitutiaro
Cel mai important producător de produse de panificație din Lugoj a anunțat că nu va scădea prețul pâinii
O situație similară se petrece în zona Banatului, cu cel mai important producător de produse de panificație din Lugoj, județul Timiș, care nu previzionează deocamdată o scădere a prețului pâinii, sau a celorlalte produse pe care le comercializează.
Adrian Ardelean, patronul Brutăriei Ardelean și unul dintre cei mai puternici jucători de pe piață, susține că deocamdată, prețul pâinii nu vă fi redus.
Potrivit Lugoj Info.ro, Adrian Ardelean afirmă că în zonele de graniță cu Ucraina, pâinea s-a ieftinit cu până la 20%, deoarece pe piață a intrat grâu din țara vecină, aflată în război.
Scăderea prețului pâinii la Lugoj nu poate fi făcută din cauza costurilor mari cu transportul din Ucraina până în Banat, dar și a unor probleme privind calitatea grâului, a afirmat administratorul Brutăriei Ardelean.
”Într-adevăr, pâinea s-a ieftinit în anumite zone din țară. Exemplu sunt județele Iași sau Satu Mare, dar și în altele, vorbim aici de județe vecine cu Ucraina, sau care nu se află la foarte mare distanță. Că să ajungă grâul din Ucraina în Banat e puțin mai complicat, pentru există niște costuri de transport și am ajunge la un preț de achiziție al grâului apropiat față de ceea ce avem noi acum pe piață. Cu grâul din Ucraina mai e o problemă. Eu unul nu risc să cumpăr de la ei, chiar dacă e ieftin, pentru că ei nefiind în Uniunea Europeană, există șanse mari să nu respecte anumite cerințe impuse prin legislația europeană și mă refer aici la modul în care este produs acel grâu.”, a declarat Adrian Ardelean.
Grâul ucrainean mai ieftin, dar vândut netestat din punct de vedere calitativ
Patronul brutăriei Ardelean susține că au fost cazuri în care cei care au încercat să pună grâu în vânzare în România, de provenință Ucraina, au strâmbat din nas și au plecat de la discuții, când li s-au cerut analize amănunțite în ceea ce privește calitatea grâului.
Adrian Ardelean a menționat că nu își asumă riscul de a cumpăra grâu ieftin și să pună în pericol sănătatea consumatorilor și preferă un preț corect.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.