Bucata de material din caserola de carne – ce este și la ce folosește – Food & Retail
2 min readCaserolele de carne au în interior și o bucată de material alb sau uneori negru. Acesta se găsește și în caserole cu legume sau cu fructe. Ce este și la ce folosește materialul din caserola de carne, vă spunem în acest articol.
Atunci când cumperi carne de la supermarket, observi mereu că pe fundul caserolei este pus un material alb. Acesta este nelipsit, indiferent de tipul cărnii – de pui, de porc, de vită. Dacă te-ai întrebat până acum la ce folosește acest material, îți spunem imediat.
Acest petec alb de material are un rol important în păstrarea cărnii. Poate cel mai important lucru pe care îl face este să absorbă excesul de lichid al cărnii. În acest fel, carnea își păstrează un aspect mai frumos și se păstrează proaspătă o perioadă mai lungă.
Materialul alb din caserola de carne folosește și ca protecție antibacteriană. Pentru că absoarbe excesul de lichid, se crează un mediu nefavorabil dezvoltării bacteriilor ce alterează carnea și, mai departe, pot cauza probleme de sănătate la cei care o consumă, potrivit Mirror.co.uk.
Material alb în caserola de carne
Din ce este făcut materialul alb din caserola de carne
Materialul alb din caserola de carne poate să fie natural sau nu. Este de cele mai multe ori o hârtie absorbantă care te ajută nici să nu verși lichidul din caserolă când o desfaci. Petecul alb este fie din celuloză, fie din silica gel acoperit de plastic perforat. Un singur gram din acest material poate absorbi până la 40 de grame de lichid.
Hărtia albă, absorbantă se așează pe fundul caserolei, înainte de a se ambala legumele, carnea sau fructele. Foarte important, această hârtie nu schimbă în niciun fel proprietățile sau aspectul prodelor.
Sunt asezate la baza caserolei inainte de a se ambala legume, fructe proaspete, carne sau produse din carne, fara a le modifica calitatile sau proprietatile.
Prețul hârtiei absorbante ce se pune în caserole este de aproape 1.000 de lei pentru un bax ce conține 11.500 de bucăți. Adică fiecare bucată de material costă, la producător, 0,0827 de lei.
Citiți și: Câte luni poate fi păstrată în congelator carnea de porc, pui și vită