Deputatul Silviu-Titus Păunescu (AUR) solicită ministrului Finanțelor să transmită ce impact au avut măsurile luate pentru a combate evaziunea fiscală

1 min read

Deputatul Silviu-Titus Păunescu (AUR) solicită ministrului Finanțelor, Marcel-Ioan Boloș, să transmită care este nivelul evaziunii fiscale din România, precum și ce impact au avut măsurile luate de către Guvern pentru a combate evaziunea fiscală. Amintim că, în luna mai, a fost promulgată Legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit.

În cadrul solicitării adresate ministrului Boloș, Păunescu precizează că numărul infracţiunilor de evaziune fiscală este în creştere rapidă în primele patru luni ale anului, așa cum arată un bilanţ făcut public de Poliţia Română. Acest fapt nu este o noutate: suma politicilor duse de acest guvern comasat de coaliție este una dezastruoasă pentru mediul privat, a subliniat deputatul.

El a mai adăugat că măsurile legislative adoptate de către coaliția de guvernare, printre care se numără și dezincriminarea evaziunii fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit, au menirea de a descuraja mediul de afaceri onest.

În acest context, Silviu-Titus Păunescu a formulat următoarea cerere către Ministerul Finanțelor:

„vă rog să îmi transmiteți care este nivelul evaziunii fiscale în România, în primele cinci luni ale acestui an, raportat la PIB, precum și care este totalul sumelor recuperate de ANAF, ca urmare a combaterii evaziunii fiscale, de la începutul acestui an, până în prezent”.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.