Silviu Păunescu (AUR): În „România educată”, avem școli fără autorizații sanitare de funcționare

2 min read

În „România educată”, avem școli fără autorizații sanitare de funcționare sau cu autorizații retrase, semnalează deputatul AUR Silviu Păunescu. Cele mai multe sunt în mediul rural, iar ca regiune, mare parte dintre ele se află în județul Vaslui: aici, 188 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţii sanitare de funcţionare şi 134 de instituţii au autorizaţiile retrase.

Situația învățământului este tragică, atrage atenția deputatul, însă problemele reale sunt ignorate de către ministrul educației. În propaganda electorală, nu se vorbește despre aceste școli, care nu sunt racordate la o sursă de apă potabilă, fără cabinet medical propriu, fără grupuri sanitare în interior şi fără spaţii destinate depozitării alimentelor distribuite în cadrul programului naţional Laptele şi cornul.

România Educată se regăsește, probabil, doar în instituțiile de învățământ cu directori numiți politic de partidul din care faceți parte, pentru că în România reală, situația învățământului este una tragică, ajungându-se la faptul paradoxal de a fi primite burse cu medii între notele 3 și 5!”, a punctat deputatul, într-o sesizare adresată ministrei Ligia Deca.

Având în vedere cele menționate anterior, Silviu Păunescu a solicitat Ministerului Educației să transmită care este numărul de instituții de învățământ din județul Ialomița care nu au autorizații sanitare de funcționare și autorizații retrase pentru anul școlar 2024 – 2025.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.