George Badiu (AUR), despre acțiunea de ajutorare a sinistraților din Pechea: „este nevoie de acest efort pentru a determina o schimbare de mentalitate în societatea românească”

2 min read

O echipă de AUR formată din 300 de persoane – parlamentari, simpatizanți și voluntari, în frunte cu George Simion, se află de câteva zile în comuna Pechea din județul Galați pentru a veni în sprijinul oamenilor care și-au pierdut agoniseala de o viață din cauza inundațiilor. Această inițiativă de ajutorare acoperă golul lăsat de autorități, care nu le-au oferit localnicilor nici măcar o sticlă cu apă.

Deputatul AUR George Badiu a transmis, de la fața locului, care este situația în acest moment. Potrivit acestuia, încă se lucrează la îndepărtarea nămolului din case și din curți și se fac pașii necesari pentru demararea lucrărilor de reparare a caselor afectate de inundații. În paralel, se ridică primele 8 case pentru familiile care au rămas fără locuință.

„De câteva zile participăm la ajutorarea persoanelor care au avut de suferit în urma inundațiilor din Galați. Același program în fiecare zi, anume degajarea mâlului din casele și curțile oamenilor, întocmirea unui necesar de materiale de construcții pentru repararea caselor, livrarea acelor materiale. De asemenea, s-a început construcția unor case pentru cei care nu mai pot rămâne în propria locuință din cauza degradării avansate”, a afirmat deputatul.

George Badiu a subliniat că este nevoie de acest efort pentru a determina o schimbare de mentalitate în societatea românească, pentru a-i face pe români să fie mai empatici în raport cu problemele semenilor lor.

Este mult de muncă în Pechea, însă există și momente de care trebuie să ne bucurăm. Antonia a împlinit ieri 6 ani și a fost sărbătorită de toți cei veniți la tabăra de muncă organizată de George Simion.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.