Sorin Muncaciu, deputat: AUR îi cere demisia șefei CNAS, adeptă a vaccinării obligatorii

2 min read

Deputatul Sorin Muncaciu a afirmat că AUR îi cere demisia șefei CNAS, Valeria Herdea, după ce aceasta a declarat că trebuie adoptată o lege prin care vaccinarea să devină obligatorie. Parlamentarul avertizează că autoritățile încearcă să impună vaccinarea obligatorie, desăvârșind astfel ceea ce nu au reușit să facă în pandemie. Atunci, AUR a reușit să blocheze aceste acțiuni aberante și a dat posibilitatea românilor să aleagă dacă se vaccinează sau nu, a amintit Muncaciu.

Deputatul a reiterat faptul că AUR susține în continuare că vaccinarea trebuie să fie o decizie pe care fiecare o ia. „Trăim în democrație, iar fiecare om trebuie să aleagă singur ce face cu viața și cu corpul lui”, a adăugat acesta.

Referitor la declarațiile președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, care susține că vaccinarea nu ar trebui discutată ca opțională, Sorin Muncaciu a declarat aceste declarații sunt „un pericol pentru democrația românească și ar trebui sancționate, iar Valeria Herdea ar trebui să demisioneze sau să fie demisă din funcția pe care o deține”.

Deputatul a precizat că AUR a avertizat, încă de anul trecut, că autoritățile din România pregătesc vaccinarea obligatorie. „A avut loc inclusiv un protest, pe care ministrul Sănătății l-a catalogat ca fiind nejustificat, deși Strategia de vaccinare a Ministerului Sănătății, adoptată vara trecută este o strategie care extinde nepermis aria și scopul vaccinării la toate vârstele , in special copii și adolescenții. Alexandru Rafila este același ministru al Sănătății care luptă pentru interesele OMS și împotriva bolnavilor de cancer din România.

AUR luptă pentru drepturile omului, pentru libertatea de a alege ce vrem să facem cu corpul nostru!”, a mai spus Sorin Muncaciu, deputat AUR.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.