Dan Tanasă: PSD vrea să declare anul 2025 drept anul copilului în încercarea de a ascunde mizeria sub preș

2 min read

Dan Tanasă a acuzat coaliția PSD-PNL că perpetuează politica formelor fără fond deoarece, în loc să adopte legi/măsuri pentru a proteja copiii din România și a le oferi sprijinul necesar, adoptă o lege pentru a declara anul 2025 drept anul copilului. Parlamentarul consideră că deși inițiativa este lăudabilă, este mai degrabă o încercare de a ascunde mizeria sub preș.

Dan Tanasă a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților pentru a aminti care este realitatea tristă din țara noastră și cum PSD, PNL și UDMR nu au făcut nimic timp de 35 de ani pentru a schimba situația: țara noastră este fruntașă la traficul de persoane, sute de mii de copii se culcă flămânzi și zeci de mii de familii au fost distruse pentru că părinții au plecat la muncă peste hotare.

„Nu cred că e momentul acum să ascundem mizeria sub preș, să nu se vadă că România este lider la trafic de copii în Uniunea Europeană, nu cumva să se vadă că sub guvernările PSD, copiii români sunt cei mai săraci și abuzați copii din Uniunea Europeană. Nici PSD, nici PNL și nici UDMR nu vor să vadă că în fiecare zi, în România, peste 200.000 de copii se culcă flămânzi. Sub guvernările PSD-PNL-UDMR, zeci de mii de familii din România au fost distruse. Copiii au rămas în România, iar părinții lor au plecat în țări străine să muncească, să găsească o soluție de supraviețuire”, afirmat deputatul.

Cu toate acestea, Dan Tanasă a amintit că încă se mai face performanță în țara noastră, dar fără sprijin din partea statului: România este totuși țara în care copiii participă la olimpiade internaționale pe banii lor.

„Nenumărate cazuri în care copiii s-au dus la olimpiade internaționale și au participat acolo pe banii lor, pentru că statul român nu găsește nicio formă să-i ajute. Ba mai mult, atunci când am inițiat noi, cei de la AUR, o lege în acest sens, ați blocat-o”, a precizat deputatul.

El mai atras atenția și asupra unor statistici sumbre: mii de copii aflați în grija statului au dispărut din țară – doar în anul 2023, vorbim despre mai mult 7.500 de copii, care, cel mai probabil au devenit victime ale traficului de persoane.

„Realitatea este că România nu are nevoie de un singur an, de 2025, ca an al copilului. Realitatea dură este că sub guvernările PSD, PNL, UDMR, copiii României sunt cei mai săraci, cei mai abuzați și au șansele cele mai mici să realizeze ceva în viața lor. Ăsta este adevărul dur. O să susținem această inițiativă fără doar și poate. În egală măsură, trebuie să spunem și adevărul, nu doar politicianism și populisme ieftine”, a mai spus Dan Tanasă.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.