Gianina Șerban (AUR), critici dure la adresa guvernanților: Vă pasă de abuzurile împotriva femeilor și de copiii traficați, doar la nivel declarativ

2 min read

Deputata AUR Gianina Șerban a luat cuvântul în cadrul ședinței Camerei Deputaților, în timpul dezbaterilor pe marginea unui proiect de lege privind sprijinirea victimelor infracțiunilor grave, pentru a atrage atenția asupra ipocriziei de care dau dovadă majoritatea parlamentarilor. Aceasta i-a acuzat că le pasă de abuzurile împotriva femeilor și de copiii traficați, dar doar la nivel declarativ, deoarece au respins un proiect de lege, inițiat chiar de către deputata AUR, pentru castrarea chimică a pedofililor și violatorilor.

În ședința de marți, 8 octombrie, deputații au dezbătut un proiect de lege pentru modificarea și completarea Legii nr. 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea informării, sprijinirii și protecției victimelor traficului de persoane și a infracțiunilor grave.

În acest context, deputata a amintit că Senatul a respins o inițiativă legislativă pentru castrarea chimică a pedofililor și violatorilor, pe motiv că este o „măsură abuzatorie”. Gianina Șerban a atras atenția că este nevoie ca Parlamentul să adopte legi pentru a proteja copiii și femeile de astfel de abuzuri.

„La nivel declarativ, ieșim și spunem că ne pasă. Ne pasă de abuzurile împotriva femeilor, ne pasă de copiii traficați. Ne pasă de copiii abuzați. Ne pasă de femeile violate. Dar doar la nivel declarativ. Aș vrea doar să completez că am un proiect legislativ pentru castrarea chimică a pedofililor și violatorilor. Știți ce răspuns am primit, stimați colegi, pentru că a fost respins la Senat? Că este o măsură abuzatorie. Abuzăm de cel care violează o femeie sau de un pedofil. Cam așa este și despre traficanții de carne vie. Dacă vrem cu adevărat să protejăm aceste nenorociri, să protejăm copiii și victimele, să nu se mai întâmple asemenea nenorociri, ar trebui să votăm legi pentru a-i proteja, pentru a preveni astfel de lucruri”, a mai spus deputata.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.