Senatorul Vasilică Potecă (AUR), alături de fermierii autohtoni/ „Roadele Toamnei”, un prilej de a susține agricultura și tradițiile locale

2 min read

Senatorul AUR Vasilică Potecă este alături trup și suflet de fermierii și producătorii locali și susține orice inițiativă care vine în sprijinul acestora. Parlamentarul a participat la târgul „Roadele Toamnei” din comuna Vața de Jos (jud. Hunedoara), eveniment organizat de primăria Vața de Jos, cu sprijinul Grupului de Acțiune Locală Țara Zarandului și Consiliului Județean Hunedoara. Participanții au avut ocazia să admire și să achiziționeze produse locale, agroalimentare și artizanale.

Despre târgul „Roadele Toamnei”, care a avut loc duminică, 6 octombrie, senatorul Vasilică Potecă a spus că „a fost un prilej de a sărbători valorile noastre locale și de a susține agricultura și tradițiile care ne definesc. Cu produse autentice, ateliere meșteșugărești și un spectacol folcloric de excepție, acest eveniment ne arată importanța comunității și a investițiilor în mediul rural”. Domnia a salutat inițiativa autorităților locale și a reiterat faptul că AUR este alături de fermierii și producătorii locali.

Produsele acestora trebuie să ajungă pe masa cât mai multor români, în locul celor cumpărate din supermarketuri. În prezent, țara noastră importă inclusiv produse alimentare – doar în primele 3 luni ale acestui an am importat alimente de aproape 3 miliarde de euro. Foarte puține alimente de pe rafturi sunt din producția internă – spre exemplu, la carnea de porc doar 10% din ce se găsește pe raft este de proveniență locală.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.