Dorel Acatrinei, deputat AUR: „Locul lui Ciucă și Ciolacu este la lada de gunoi a istoriei”

2 min read

Deputatul AUR Dorel Acatrinei a afirmat că locul celor doi lideri ai coaliției PSD-PNL este la lada de gunoi a istoriei. Aceștia nu ar trebui sub nicio formă să își facă astăzi campanie electorală „pe spinarea oamenilor”, ci ar trebui să demisioneze în urma dezastrului produs de inundații în județele Galați și Vaslui, dezastru în urma căruia șase persoane și-au pierdut viața și alte zeci de familii au rămas fără munca de o viață. Timp de 11 ani, PSD și PNL nu au fost capabile să aloce fonduri pentru construcția unor diguri de protecție.

Nu este prima dată când inundațiile afectează aceste două județe. Spre exemplu, în 2016, inundațiile au afectat tot comunele Pechea și Slobozia Conachi. Dorel Acatrinei menționează că astfel de episoade au avut loc în trecut, în 2013 și 2016. Autoritățile nu au făcut nimic, astfel că, anul acesta au fost luate, din nou, prin surprindere de inundații. „Din 2013, când a avut loc prima inundație în acele locuri sunt 11 ani, iar din 2016, când a avut loc a doua inundație sunt 8 ani, în care, autoritățile, trebuiau să construiască diguri și să aplice soluțiile identificate de specialiști. Nu s-a întâmplat asta! Din 2021 până acum vinovați sunt Ciucă si Ciolacu!”, a subliniat Dorel Acatrinei.

Parlamentarul a subliniat că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă sunt exponenții unor partide corupte care au furat banii ce trebuiau alocați construcției de diguri. Cei doi ar trebui să demisioneze din funcție, nicidecum să candideze la președinția României.

Prin intermediul unei interpelări, Dorel Acatrinei solicită demisia primului ministru, Marcel Ciolacu, și a președintelui Senatului (fost prim-ministru) Nicolae Ciucă din toate funcțiile publice pe care le dețin pentru lipsa digurilor de protecție și a altor măsuri care ar fi trebuit să conducă la rezolvarea problemei inundațiilor.

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.