Nicolae Manolescu susține că nevaccinații nu aduc nicio contribuție la economie, doar profită de ea. Manolescu vrea vaccinarea obligatorie a copiilor, a profesorilor și a medicilor, scoaterea studenților nevaccinați din cămine
2 min readCriticul Nicolae Manolescu, directorul Revistei „România Literară”, a scris într-un articol recent că se impune vaccinarea obligatorie a copiilor, profesorilor și a cadrelor medicale.
De-asemenea, Manolescu (81 de ani) vrea scoaterea din cămine a studenților nevaccinați. El afirmă, în mod stupefiant, că românii nevaccinați nu contribuie cu nimic la economie, ci doar profită de ea. Afirmația vine în contextul în care 70% dintre români sunt nevaccinați.
Revista „România Literară” este finanțată în totalitate de către stat, prin intermediul Ministerului Culturii. Cu alte cuvinte, paginile revistei în care tună și fulgeră Nicolae Manolescu sunt finanțate, în proporție de 70%, din taxele și impozitele plătite de nevaccinați. Doar în 2014, revista lui Nicolae Manolescu a primit peste 33.000 de euro de la stat.
„Deși e limpede că vaccinul reprezintă cea mai bună protecție, oamenii nu mai cred autoritățile, ci pe antivacciniști. E normal? Eu zic că nu. Mai ales că argumentele antivacciniștilor sunt sublime, dar lipsesc cu desăvârșire. O reputată doamnă doctor are obiceiul de a invoca tot soiul de cazuri particulare. O prietenă sau o cunoștință s-a reinfectat sau a murit deși era vaccinată. Dumnezeu s-o odihnească, dar ce argument este acesta? În 18 septembrie a fost comunicat procentul de îmbolnăvire a celor nevaccinați: 92,17%. Nici faptul că între cei vaccinați care au recontractat boala se află trei celebrități nu are relevanță. Mai sunt și cei care nu se vaccinează pentru că nu vrea mușchii lor. Am putea spune că e problema lor. În realitate, e și problema noastră, a celor care ne-am vaccinat. Ei spun așa: dacă și cei vaccinați se îmbolnăvesc, înseamnă că vaccinul n-are nicio eficacitate; și, dacă e așa, de ce să ne vaccinăm. „Argument“ falacios: statistica spune altceva. O fi exagerată, o fi greșită, dar nu poate fi întoarsă pe dos ca o mănușă.