Bebelușul miracol: un cuplu de nigerieni a adus pe lume un copil alb. Cum explică știința acest mister

2 min read
Bebelușul miracol: un cuplu de nigerieni a adus pe lume un copil alb. Cum explică știința acest mister

Un cuplu de nigerieni a adus pe lume un copil „alb ca zăpadă”
În anul 2010, Ben și Angela Ihegboro, un cuplu de nigerieni stabilit în Londra, au avut parte de o surpriză de zile mari în momentul în care și-au văzut bebelușul nou-născut, care în loc să fie tot de culoare, s-a născut cu pielea „albă că zăpada”.

Foto: Facebook
Ben și Angela se aflau la cea de-a treia sarcină și în niciun caz nu se așteptau că micuța lor să fie blondă, cu ochi albaștri, în condițiile în arborele genealogic al familiei nu există strămoși caucazieni. Fetița a moștenit trăsăturile părinților săi, mai puțin pigmentul pielii și al părului. Cum a fost posibil așa ceva? Ei bine, micuța, care a primit numele Nmachi, s-a născut cu o afecțiune genetică rară (albinism), caracterizată de absența parțială sau totală a pigmentului natural animal, melanină.
„Știam că era un copil-miracol, dar mă întrebăm ce s-a întâmplat. În momentul în care am văzut-o mi s-a părut foarte ciudat că avem o blondă într-o familie neagră. Este fiica mea, dar nu știu de ce este blondă. Dar este cel mai frumos bebeluș pe care l-am văzut vreodată”, a mărturisit mama micuței, potrivit ghbase.com.

Acest caz nu este unic de albinism în rândul comunității africane. Statisticile arată că 1 din 3.000 de nou-născuți africani se nasc cu această afecțiune.

Surse: ghbase.com, face2faceafrica.com

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.