ROMÂNIA. Țară de mâna a doua, cumpăra avioane de mâna a doua – CRITICII.RO
2 min readRomânia, țară de mâna a doua, va cumpăra 32 de avioane F16 vechi de 32 de ani. Niște rebuturi.
Imaginați-vă cum arată un smartphone acum 32 de ani… Stați, nu existau.
Sau numai încercați să vă amintiți cum arăta o Dacie de acum 32 de ani: un fel de căruță dar care avea motor.
Pentru achiziție și reparație marele general Ciucă va plăti jumătate de miliard de euro.
Cu acești bani se puteau face multe lucruri, cum ar fi să se deschidă 10 spitale județene complet noi.
Însă Generalul ascultă de ordinele externe și trădează țara cumpărând rebuturi.
La Craiova România poate reîncepe programul IAR-ȘOIM. Aici se pot construi avioane noi și care costă maxim 2 milioane de euro. Pentru asigurarea poliției aeriene aceste nave sunt suficiente.
Doar nu vă imaginați că 32 de nave vechi vor reuși să ne apare de un posibil atac militar extern? Aceste nave nici nu se vor ridica de la sol. Gadafi cumpărase de la francezi tehnică nouă și în primele ore chiar cei care au vândut-o au atacat-o. Nici nu s-au ridicat de la sol.
La Craiova putem renaște industria românească în domeniu. România ar putea comanda 10 nave anual și în acest fel specialiștii din România să învețe să le producă din nou. Așa vom avea maiștri, ingineri și vom dezvolta o generație de profesioniști.
Avioanele de la Craiova sunt perfecte ca să asigurăm școala de aviație și poliția aeriană.
Avioanele IAR ar putea apoi să fie vândute și în alte țări, nu neapărat în scopuri militare. Sunt o mulțime de miliardari ce ar cumpăra așa jucării în scopuri civile sau de distracție. Am putea să producem flote de avioane civile IAR sau pentru poliția română și din alte state. Am putea să le adaptăm și pentru transport medical.
Cu banii dați pe rebuturi România construia 5 combinate siderurgice. Astăzi nu mai avem nici unul. Importăm toată cantitatea de oțel beton. Am ajuns să finanțăm Turcia, Bulgaria și chiar armata de ocupație din regiunea transnistreană.
Haideți să fim serioși: aici vorbim de o taxă de protecție, avioanele acestea nu au real nici 10% din valoarea cerută. În loc să le dea la casat fac bani obligând pe români să le cumpere. Plătim astăzi biruri așa cum plăteam când eram în relatie de vasalitate față de Imperiul Otoman sau cel Sovietic. Tot timpul am plătit, acum cei care cer sunt alții.
Țara care le vinde le trimitea la casat, adică la fier vechi.